Na úvod soustředění výhra proti FC Ordabasy 3:1

Na úvod soustředění výhra proti FC Ordabasy 3:1

První prověrkou na soustředění v Turecku byl tým kazachstánské Premier League ORDABASY. Třetiligoví muži porazili soupeře 3:1 (Jasenský, Fiala, Hladík). Další zápas čeká tým FCVO v pondělí 25. 2. od 16:30 proti FC Rukh Vynnyky – First League – UKRAJINA.

V 10. minutě se krásně uvolnil na hranici vápna Jasenský a pohotovou střelou k tyči otevřel skóre utkání 1:0. O minutu později Hladík přesnou střelou našel Fialu, ale ten si bohužel před hostujícím golmanem odkopl míč. Ve 25. minutě se soupeř dostal za naši obranu, ale pohotovým zákrokem zasáhl Semanko. Ve 32. minutě si hosté vyměnili míč ve stylu „Barcelona“ a vyústil z toho průnik Vašulky, který krásným centrem našel Fialu a ten se hlavou ke vzdálenější tyči nemýlil 2:0. Ve 37. minutě se Hladík otočil efektivně okolo obránce a nebezpečně zakončil ke bližší tyčce, kde byl domácí golman pozorný. Pět minut před koncem poločasu hostující útočník táhlou střelou natáhl z dobrých 25 metrů, ale Semanko opět hru dobře kontroloval.

O minutu později Kiška rozjel akci po levé straně a poslal centr na Hladíka, který si zalepil míč a nekompromisně před obranu zakončuje 3:0.

Ve druhém poločase vystřídal Fialu – Tomáš Mlýnek. V 70. minutě akce hostí, kdy jejich centr lapil připravený Semanko.   V 72. minutě odešel ze hřiště Malý a naskočil do hry Jan Koňařík. V 74. minutě Přikryl v malém vápně fauloval a hosté kopali panaltu – neproměněna. V 75. minutě kapitán Jasenský předal pásku a vystřídal jej Bahounek. V 79. minutě obdržel ŽK Přikryl a Kišku vystřídal Červenka P. Pár minut před koncem zápasu si hosté vytvořili šanci, která skončila vysoko nad bránou. Jana Hladíka vystřídal Kolenič a Radka Smékala pustil na hřiště Jirku Skopala. V 84. vyboxoval soupeřovu střelu Semanko. V 90. minutě soupeř snížil skóre na 3:1.

Sestava: Semanko-Pěnička, Přikryl, Markovič, Vašulka, Malý, Fiala, Smékal, Jasenský, Kiška, Hladík

Náhradníci: Hrnčiřík, Červenka P., Skopal, Koňařík, Kolenič, Bahounek, Mlýnek

Spoluredaktor: Jakub Slaný