Remíza 3:3 s první Líšní

Remíza 3:3 s první Líšní

Úvodní zápas jarní části sezóny se pro domácí Otrokovice nevyvíjel moc slibně. Během pěti minut hosté vstřelili dvě branky. Domácím se ale vzápětí podařilo snížit a nakonec zápas vyrovnat.

Po špatné domluvě golmana Semanka s bránícím Přikrylem se dostali hosté k zakončení 0:1.V 5. minutě Kršova střela z dálky skončila jen na horní tyči, následně míč do brány dorazil Elekana 0:2. V osmé minutě se podařilo snížit. Roh zahraný ostrým centrem do brány z kopačky Jasenského, udělal v hostujícím pokutovém území velkou paseku. Nejlíp se zorientoval Přikryl, který využil svého postavení a důrazu a snížil na 1:2. Ve 28. minutě centr Hladíka skončil na noze hostujícího obránce, kterému balón sklouzl po kopačce, dobíhající Kutáč golmana bohužel neprostřelil. O minutu později dlouhý nákop Semanka našel rozběhnutého Kišku, který z úhlu nastřelil pouze nohu golmana. Ve 33. minutě střelu Kršky z hranice velkého vápna zneškodnil Semanko. Dobíhajícího hráče domácí obrana nezachytila a hosté odskočili o dvě branky 1:3.

Do druhého poločasu naskočil Mlýnek a Smékal. Na vysoký centr Kišky v druhé minutě druhého poločasu nedosáhl mladý Kutáč. V 57. minutě po bojovných soubojích, obdržel za faul ŽK Filip Přikryl. V 61. minutě Smékal vybojoval míč ve středu hřiště, který následně ztratil, naštěstí hostující akci zastavil odpískaný ofsajd. V 62. minutě Fiala z 25 metrů poslal míč do náručí golmana. V 64. minutě po výborném centru Jirky Kišky, vstřelil razantní gól Matěj Fiala 2:3. V 72. minutě viděl svou první žlutou kartu v drese Viktorky Martin Kutáč, kterého následně vystřídal Honza Koňařík. Pět minut před koncem se Tomáši Mlýnkovi podařilo vyrovnat 3:3. „Vyrovnávací gól padl tak, že se Mates dobře uvolnil a šel z pravé strany na bránu. Jeho střelu golman vyrazil na zadní tyč, kde byl Kiša a ten mi to přistrčil pod sebe a já zavěsil,“ rekapituluje střelec vyrovnávací branky. Dvě minuty před koncem centroval Mlýnek na samotného Kišku, střela skončila v zámezí.

Sestava FCVO: Semanko-Malý, Fiala, Markovič, Kutáč(72.Koňařík), Jasenský-K-, Hladík, Kiška, Telnar(46.Mlýnek), Buchlovský(46.Smékal), Přikryl

Náhradníci: Hrnčiřík, Koňařík, Smékal, Bahounek, Mlýnek

„V prvním poločase nás zaskočily dva rychlé góly, kdy jsme do pěti minut prohrávali 2:0. Trošku se nám to rozsypalo, góly byly fatální, hrubé, individuální chyby. Museli jsme na to zareagovat, a tak jsme hru zjednodušili. Přes horší terén, jsme se začali drát dopředu a z toho se podařilo snížit na 1:2. Za ten první poločas jsme si vytvořili daleko víc příležitostí v předfinální fázi, troufnu si říct, že i více než hostující Líšeň. Kdyby jsme tyto situace lépe řešili, mohlo padnout více gólů.  Třeba takové akce Hladíka nebo Kutáče, mladý kluk, šel sám na bránu a mohl vystřelit. Do druhého poločasu jsme do hry poslali dalšího útočníka. Nakopávali jsme balóny a odražené jsme sbírali, což se nám dařilo a vytvořili jsme si tlak – dali jsme góla. V tu chvíli jsem věřil v síle mančaftu. Podařilo se nám to dotlačit na 3:3 po nádherných šancích. V závěru poločasu mohl Kiša vstřelit ještě čtvrtou branku, ale vzápětí hosté mohli z brejků opět strhnout utkání na svou stranu. Naštěstí se to nepodařilo a já jsem rád za důležitou remízu s prvním,“ hodnotí první jarní zápas Michal Hubník.

Jak hodnotíš nově příchozí, v tomto utkání?

Přikras vedl celou obrannou čtveřici společně s Markym. Byl důraznej, vyhrával souboje, chtěl rozehrávat. Dokáže mluvit, je vůdčí typ, chce každý souboj vyhrát a chce každou situaci řešit, což je u něj plus. 

Buchy je mladý kluk. Teprve si na třetí ligu zvyká. Přechod mezi dorostem a mužským fotbalem je pro některé velký krok, ale jsou to mladí kluci, co si musí zvykat na rychlost a práci s míčem. Kubovi to dnes ve středu hřiště dělalo problémy, kde ztrácel balóny a chtěl věci řešit fotbalově, kde ho doráželi další hráči. Je to šikovný fotbalista, se kterým se bude dát pracovat a uvidíme jak to bude vypadat nadále. 

Telnymu se ten zápas vůbec nepovedl. Připadalo mi, že je otrávený ze soubojů. Myslel jsme si, že bude více držet balón, více vyhrávat hlavičkové souboje. V tomto utkání nebyl platným útočníkem jak jsem si představoval, proto jsem ho musel v poločase vystřídat,“ hodnotí výkony nově příchozích posil Michal Hubník.

Zdroj: Oficiální web klubu