Z jasné penalty přišlo vyrovnání

Z jasné penalty přišlo vyrovnání

V rámci 23. kola MSFL jsme na stadion v Otrokovicích-Kvítkovicích hostili nedalekého soupeře z Kroměříže. Po úterní výhře v derby s Hulínem 3:0 (Mlýnek, 2x Hladík) se nám opět podařilo vstřelit branky – a to hned tři. Ve vyhecovaném utkání s Kroměříží jsme dokázali vstřelit první branku.

Úvodní minuty zápasu jsme dokázali hrát aktivněji, rychleji a přesněji. Díky tomu jsme v 5. minutě mohli slavit vedoucí trefu zápasu, kdy se míč odrazil od Bahounka a vedlo se 1:0. Radost ale netrvala dlouho a hosté z Kroměříže vyrovnali ve 12. minutě z pokutového kopu – Marián Kovář 1:1. V prvním poločase musel být hodně na pozoru golman Semanko, který svými zákroky likvidoval nebezpečné šance hostí. Ve 24. minutě se šlo opět do vedení. Po rohovém kopu, kdy si hostující obrana neporozuměla, uklidil míč do sítě obránce Markovič. Tentokrát nám vedení vydrželo necelou čtvrt hodinu. Ve 38. minutě vyrovnal Jan Silný. Pár minut před koncem jeden z hostujících hráčů fauloval a Jan Hladík mohl poslat Viktorku opět do vedení. Pokutový kop bohužel mířil těsně vedle tyče a do kabin se odcházelo za nerozhodného stavu 2:2.

Do druhého poločasu jsme vstoupili beze změn. Až v 54. minutě vystřídal Jan Koňařík útočníka Maria Telnara. V 69. minutě mohl střídající Koňařík poslat hlavou do sítě vedoucí branku, střela bohužel letěla mimo tři tyče. I ve druhém poločase podržel golman Semanko, kdy s klidem lapil střelu Cupáka a dalšího z hostujících hráčů.  Po zranění se v 71. minutě podíval na hřiště Matěj Fiala, který vystřídal střelce první branky Adama Bahounka. V 77. minutě se vedení ujali hosté. Kdy po centrovaném míči poslal míč do sítě Motal 2:3. V 83. minutě poslal Michal Hubník do hřiště Radka Smékala, který vystřídal Tomáše Mlýnka. Nebezpečné standardní situace a rohové kopy domácích, byly součástí i druhého poločasu. V úplném závěru Adam Jasenský zahrával přímý volný kop do vápna, kde byl faulován Jan Koňařík a rozhodčí nařídil třetí penaltu utkání.

Z jasné penalty přišlo vyrovnání. S čistou hlavou ji proměnil kapitán Jasenský a zařídil tak remízu 3:3 s Hanáckou Slavii Kroměříž. 

To co se dělo po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího, nemělo ze strany hostující Kroměříže špetku slušného chování. Hostující střídačka, fanoušci i vedení ztrátu těžce nesli a slovně i fyzicky napadali domácí celek, který se bránil. Naštvaná Kroměříž tak odjížděla pouze s bodem.

Hodnocení Miroslava Ondrůška: „Začátek jsme měli velice dobrý. Na soupeře jsme vletěli. Bohužel jsme nejprve udělali chybu v šestnáctce a pak jsme neuhlídali jednoduchý nákop soupeře, který má v útoku šikovné silové hráče. Mohli jsme vyhrát i prohrát, proto je remíza nakonec zasloužená. Vzrušení je vždycky, když se kope penalta v poslední minutě. Podle mě ale bylo všechno v pořádku. Rozhodčí byl blízko, takže to musel vidět.“

FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Malý, Markovič, Jasenský (C), Bahounek, Hladík, Kiška, Telnar, Buchlovský, Mlýnek, Přikryl
Náhradníci: Fiala, Koňařík, Kutáč, Smékal, Vašulka, Červenka