Mladší přípravka 3. na mezinárodním turnaji

Mladší přípravka 3. na mezinárodním turnaji

V uplynulém týdnu nám odstartovala mistrovská část jarní části soutěže přípravek.  V pondělí naši kluci nastoupili k prvnímu utkání na půdě Chropyně. Zápas hodnotím vcelku pozitivně, vzhledem k tomu v jaké sestavě jsme nastoupili, jelikož drtivá část týmu byla složena z hráčů ročníku 2011, tedy o rok mladší než je standartní. Přístup byl u téměř všech hráčů v pořádku až na pár výjimek, ale tato situace se zlepšila po napomenutí.  Nejlepší fázi utkání jsme měli ve 2. čtvrtině zápasu, kdy jsme soupeře jasně přehráli. Zápas jsme dokázali vyhrát, což ovšem nepovažuji za podstatné, ale hodnotím pozitivně, že kluci se snažili plnit pokyny, které na ně byly kladeny. Dokonce se nám podařila akce zápasu, za kterou by se nemuseli stydět ani daleko starší fotbalové kategorie. 

V sobotu jsme se také zúčastnili 24. ročníku mezinárodního turnaje přípravek u našeho městského rivala – na sportovním areálu na Baťově. Ve skupině jsme postupně narazili na týmy z Trnavy, Fastavu Zlín, SK Baťova a na závěr skupinového soupeření na tým FK Třinec. Kluci se od začátku prezentovali skvělým týmovým duchem, nasazením a především velkou bojovností. V prvním utkání jsme remizovali se slovenskou Trnavou 0:0, následně porazili Fastav Zlín 3:0, SK Baťov 4:0, na závěr skupiny přišla prohra proti Třinci v poměru 0:2. I přesto jsme v tabulce skupiny obsadili 2. místo a těšili se tak na souboj o bronzové medaile proti dalšímu slovenskému celku z Dubnice. Soupeř nás místy dostal pod velký tlak, ale opět díky nasazení a týmovému duchu jsme dokázali uhrát cennou remízu 0:0 a následně jsme se stali šťastnějšími v penaltovém rozstřelu a mohli si tak užít radosti naplno. Výborné výkony předváděla v brance Áďa Sajdová, jinak bych chtěl vyzvednout výkon celého týmu, kdy jsme se prezentovali skvělým týmovým výkonem. Tohle umístění považuji za obrovský úspěch a nesmírně si jej cením, protože musím přiznat, že jsem pyšný na to, co jsme dokázali.

Všem hráčům patří velké poděkování za předvedené výkony, a to jak ty zápasové, tak i turnajové. V neposlední řadě také rodičům za jejich nekonečnou podporu, bez které by to nešlo. Doufám, že na tyhle výkony budeme navazovat také v budoucnu, protože kluci ukázali, že potenciál mají a pokud budou plnit, které jsou na ně kladeny, a také poctivým přístupem k tréninku – tak se máme na co těšit!!!
Na závěr jenom doplním, že v dalším týdnu nás opět čeká mistrovské utkání, tentokrát na domácí půdě proti Holešovu a ve středu se zúčastníme turnaje pořádané týmem 1. FC Slovácko.

Autor: Patrik Lendler