Slovácko B se na derby s Viktorkou naladilo výhrou. Jurečka dal tři góly

Posily z ligového týmu byly generálce béčka vidět. Záložník Michal Kohút hned ve 2. minutě otevřel skóre nedělního duelu, útočník Václav Jurečka ve druhé půli dorazil otrokovickou Viktorii hattrickem.

Béčko Slovácka se na první jarní mistrovský zápas v MSFL proti rezervě Zlína naladilo jednoznačnou výhrou 4:0.

Domácí trenér Pavel Němčický ale jasný výsledek nijak nepřeceňoval. „Pořád je to jenom příprava. Za týden to bude úplně jiné,“ myslí si kouč Slovácka B.

Celku z Uherského Hradiště v nedělním zápase proti třetiligovému rivalovi pomohla blesková trefa Kohúta ve 2. minutě. Zaskočené Otrokovice se proti posílenému soupeři složitě prosazovaly, ani domácí ale nehráli v prvním poločase až tak dobře.

„První poločas se mi až tolik nelíbil. Hra byla taková rozháraná s řadou nepřesností,“ uvedl Němčický.

Po přestávce už se ale borci ze Slovácka zklidnili a Viktorku na těžkém terénu jasně přehráli. „Byli jsme dominantní, drželi balon. Nakonec jsme si vypracovali daleko víc šancí a klidně mohli vyhrát i vyšším rozdílem,“ pronesl Němčický.

Známý trenér měl proti Otrokovicím k dispozici hned pět hráčů z ligového kádru, kteří se nevešli do nominace na odpolední duel s pražskou Slavii. V brance byl Nemrava, v obraně nastoupil Vincour, v záloze hráli Kohút s Jurečkou a na hrotu operoval dorostenec Vecheta.

Které borce bude mít Němčický za týden v derby proti Zlínu, ale zatím neví. Rezerva Slovácka odstartuje druhou polovinu sezony domácím zápase proti béčku Fastavu. Atraktivní duel se hraje v sobotu dopoledne na Širůchu. Začátek je v 10.15.

FC Slovácko B – FC Viktoria Otrokovice B 4:0 (1:0)

Branky: Jurečka 3, Kohút