Dočasný trenér B-týmu zhodnotil vítěznou generálku

Dočasný trenér B-týmu zhodnotil vítěznou generálku

Rezervní mužstvo v neděli 18. 3. odehrálo generálku s Holešovem B. Během zimní přípravy mužstvo odehrálo pět přípravných utkání. První zkouškou byl zápas s Tečovicemi, ve kterém se střelecky prosadil Paták, ale zápas skončil pro Viktorku prohrou 1:2. Další utkání odehráli hráči s Veselou, kde skóre skončilo 2:3 a střelci toho utkání byli Křivánek a Zach. S divizními Kozlovicemi mužstvo prohrálo 1:3, jedinou branku vsítil Křivánek. Předposlední zkouškou byl zápas s Kvasicemi, kdy zápas skončil 0:2. Generální zápas hráči zvládli a před startem jarní části ukázali, že umí vyhrávat. Pod dočasným trenérem a zároveň hráčem Tomášem Frydrychem mužstvo zvítězilo 4:0. Dvakrát se prosadil Paták a po jedné brance přidal Červenka a Zach.

 

Hodnocení Tomáše Frydrycha:

„Jelikož jsme v zimní přípravě nevyhrávali, bylo důležité generálku před mistrovským zápasem zvládnou vítězně. I přesto, že jsme hráli se soupeřem z nižší soutěže, kádr byl doplněn několika hráči z Á-týmu. Hned od první minuty bylo vidět, že se soupeř do útoku moc tlačit nebude, a tak jsme mohli držet míč a kombinovat. Vytvořili jsme si několik gólových šancí, ale bohužel naše koncovka je tragická. To znamená, že budeme muset zapracovat na zakončení, aby jsme jarní boje zvládli vítězně. Hrajeme na sestupových pozicích a nemůžeme si dovolit zahazovat střelecké šance, které si vytvoříme. To by nás mohlo vyřadit ze soutěže a to nikdo nechce!

Utkání proti Holešovu B jsme sice zvládli a vyhráli 4:0, ale s výkonem moc spokojený nejsem. Bylo tam několik nedostatků, které budeme muset odstranit, ale máme mladý tým, se kterým se dá určitě pracovat. Bohužel nám chyběla zkušenost, která je v této soutěži potřeba. S příchodem Jirky Dobeše si myslím, že tým půjde nahoru, je to hráč, který umí podržet míč, dát hře myšlenku a přejít v souboji jeden na jednoho.

Už v neděli 25. 3. nás čeká první mistrovský zápas jarní části a hned důležité utkání s posledním Fryšták. V podzimním zápase jsme u nich vyhráli 3:2, i přesto že jsme prohrávali 2:0. Navíc hrajeme o šest bodů, takže jakákoliv ztráta v tomto utkání by byla pro nás nepřijatelná. Musíme využívat domácího prostředí a posouvat se tabulkou směrem nahoru.“