Na trefu Ondřejky zareagoval v nastavení první půle vyrovnáním Chwaszcz

Na trefu Ondřejky zareagoval v nastavení první půle vyrovnáním Chwaszcz

Domácí hráči vstoupili do utkání jako aktivnější mužstvo, ale hned ve třetí minutě střelu na branku neproměnili. V páté minutě hostující mančaft zastavil praporek pomezního na znamení ofsajdu. Přes 170 diváku vidělo ostrou ránu kapitána Jasenského, který bohužel branku přestřelil. Ve 13. minutě si musel domácí brankář Semanko poradit se střelou Martina Vyskočila. V polovině prvního poločasu vstřelili hosté branku.

Z rychlého protiútoku poslal Václav Ondřejka Hulín do vedení. Sám proti Semankovi poslal míč ke vzdálenější tyč 0:1. Ve 31. minutě měl opět domácí kapitán na kopačkách slibnou akci, jeho ránu k tyči vyrazil Dostál na roh. Ve 43. minutě mohl Adam Bahounek vyrovnat, kdy vyraženou střelu Dostála z hranice vápna, poslal mimo branku. O dvě minuty později se domácí dočkali vyrovnání. Šimon Chwaszcz po centru Jasenského srovnal hlavou na 1:1.

Do druhého poločasu naskočili domácí opět aktivně. Druhou branku si mohl připsat střelec vyrovnávacího gólu, kdy sklepl míč a odražený od země jej poslal těsně nad bránu. Spartak Hulín z ničeho nic zahrozil v 56. minutě, s prvním pokusem si Semanko poradil, dorážka byla pro domácí naštěstí z ofsajdu. V závěru utkání chtěli hosté po zákroku na Šroma penaltu, následně jejich akci po útočném faulu rozhodčí zastavil úplně. V nastaveném čase vyfasoval červenou kartu Ondřejka. Hráči hostujícího celku v závěrečných minutách napadli slovně hlavního i pomezního rozhodčího. V derby mezi Viktorkou a Spartakem rozhodčí rozdal 11 žlutých karet a jednu červenou.

„Utkání bylo nervozní a otevřené až do konce. Je škoda, že jsme dostali první gól, poté se těžko zvedá, ale před koncem prvního poločasu jsme vyrovnali na 1:1. Bojovný výkon, byli jsme nebezpeční po standardních situacích a  byly tam i nějaké příležitosti ze hry a je škoda, že jsme finální fáze nedohráli do vyšší kvality. Chyběl tomu větší klid na balóně. Bylo to těžké, hráli jsme po prohře v Uničově, ztratili jsme body s Hlučínem, takže nervozní zápas a hráči cítili tlak na výsledek. Jdeme dál musíme se soustředit na další zápasy, jít dál a myslet dopředu,“ hodnotí derby trenér Marek Sedlák.

Branky: 45. Chwaszcz – 17. Ondřejka

Rozhodčí: Šamárek – Žurovec, Macrineanu

DFA: Ondráš

ŽK: Bahounek, Chwaszcz, Nzembi, Vašulka, Pěnička – Ondřejka, Josl, Mi. Vyskočil, Šrom, Hradil, Tureček, Zlámal

ČK: 92. Ondřejka (Hul)

Diváci: 178

FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Malý, Pěnička, Jasenský, Chwaszcz, Bahounek (68. Zábojník), Bojda (74. Kiška), Nzembi (74. Byrtus) , Vašulka, Jurča, Behan
Náhradníci: Repáň – Zábojník, Škubník, Fiala, Mlýnek, Kiška, Byrtus

SK Spartak Hulín: Dostál – Malenovský, Zlámal, Mi. Vyskočil, Hradil (80. Minář), Ondřejka, Šrom, Josl, Oulehla, Ma. Vyskočil, Tureček (88. Dvořáček)
Náhradníci: Unger – Dvořáček, Michálek, Minář, Uličný, Rožek


Foto na facebooku!!!