Důležité tři body za výhru v Uherském Brodě

Důležité tři body za výhru v Uherském Brodě

V úvodních dvaceti minutách drželi převážně domácí míč na svých kopačkách, ale ve 23. minutě otevřel Daniel Bojda skóre utkání mezi Brodem a Viktorkou. Nzembi utekl obraně, centroval z pravé strany na Bojdu a ten poslal nechytatelnou střelu do levé šibenice. Domácí se snažili ihned odpovědět, ale defenzíva Otrokovic byla dnes velmi dobře připravena. Ve 34. minutě Škubník promarnil tutovou šanci, když brankář Nemrava nedokázal zpracovat míč, dostal se k balónu Škubník a poté přestřelil prázdnou bránu. Šanci ve 40. minutě dostali domácí, kdy po rohovém kopu byl před Semankem zmatek, ve kterém se zorientoval Michalec, ale jeho střelu z tutové vzdálenosti zvládl Semanko vytěsnit výborným zákrokem.

Do druhého poločasu naskočila rozjetá Viktorka. Hned ve 48. minutě poslali přízemní střelu, ale domácí brankář bezproblémově zasáhl. Víc a víc aktivnější tým Viktorky tlačil domácí na jejich polovině, k zakončení se dostali v 64. minutě. Chybu defenzivy domácích potrestal Radim Jurča, který byl sám před golmanem Nemravou. Skvělá nahrávka Vašulky tak skončila v síti 0:2. Snížit stav mohli domácí v 72. minutě. Volný přímý kop z nebezpečné pozice tečoval jeden z domácích, ale pouze do břevna. V 80. minutě do nebezpečného centru vyběhl úspěšně Semanko. Ve druhé minutě nastavení rozevlál síť střídající Kiška. Po dvojité dorážce z hranice malého vápna poslal třetí gól mezi tři tyče mladý Jiří Kiška a Viktorka vyhrála v uherském Brodě 3:0.


Juraj Semanko, golman: „Měli jsme za úkol hrát v defenzívě maximálně jednoduše. Po zisku jsme to hráli rychle dopředu, kde se nám dařilo balón podržet a vznikaly přečíslení. Připravovali jsme se hlavně na jejich standardní situace, které jsme ubránili a po zemi jsme je do ničeho nepustili. Teď se musíme soustředit na Mohelnici, která pravděpodobně zaleze a bude hrát na brejky. My se musíme dobře připravit a hlavně nic nepodcenit.“

 

Branky: 23. Bojda, 64. Jurča, 93. Kiška

Rozhodčí: Hlubinka – Popelák, Sedláček

DFA: Peřina

ŽK: 0 – Jurča

ČK: 0

Diváci: 331

ČSK Uherský Brod: Nemrava – M. David (C), Kovář (87. Pavelka), Vrága – R. David, Šálek, Mančík (63. Michalec), Pochylý, Sklenář – Dolina, Hruboš (63. Žůrek).
Náhradníci: Červinka – Nevařil, Pavelka, Jaroněk, Žůrek, Michalec.

FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Malý, Pěnička, Jasenský (C), Chwaszcz, Bojda (70. Mlýnek), Nzembi (66. Kiška), Vašulka, Jurča (80. Fiala), Zábojník, Škubník.
Náhradníci: Jelínek – Bahounek, Fiala, Mlýnek, Kiška, Byrtus.