Dramatická bitva proti Mohelnici skončila domácí výhrou 3:2

Dramatická bitva proti Mohelnici skončila domácí výhrou 3:2

Rychlá branka v úvodu utkání. Mohelnice otevřela ve 3. minutě skóre. O vyrovnávací branku se postaral Daniel Bojda, který proměnil centr do vápna. O minutu později měl šanci Jurča, kterou bohužel nedokázal proměnit. Další branka padla ve 22. minutě, hosté se dostali zpět do vedení. Po kombinaci v malém vápně mířil bezchybně Navrátil ke vzdálenější tyči 1:2. Před koncem poločasu jsme museli vystřídat Škubníka a na hřiště naskočil Byrtus.

Druhý poločas jsme odstartovali aktivněji. Zábojník ve 48. minutě zakončoval na zadní tyč, pouze na roh. V 50. minutě střídající Byrtus měl na kopačkách gólovou šanci, kdy sám běžel na golmana, kterého překonal, ale jeho střela skončila na tyči. Další šance, která neskončila vyrovnáním. Nzembi byl sám před golmanem, ale svou střelu poslal mimo bránu. Deset minut před koncem padla vyrovnávací branka. Byrtus parádním pasem našel na pravé straně volného Jurču, který propálil Vavrušu 2:2. V 88. minutě domácí strhli výhru na svoji polovinu. Závěrečný tlak, centr Michala Malého do vápna si srazil rukou hostující brankář 3:2. Viktorka má po dvaceti kolech 22 bodů a je na 13. příčce.


Marek Sedlák, trenér FCVO: „Prospali jsme první půlku. Soupeř nás přehrával středem hřiště, věděli jsme o tom co hraje, ale nedokázali jsme se tomu přizpůsobit. Těžko jsme zachytávali kolmé balóny za obranu a první půlka byla z mé strany možná nejhorší co jsme odehráli v této sezóně. v závěru poločasu jsme změnili rozestavení a myslím si, že to přineslo ovoce.

Druhá půlka už měla parametry, které jsme chtěli, ale utkání bylo ovlivněné tím, že jsme neproměňovali tutové gólovky.  Byrtus šel sám na golmana, Jurča měl zakončení ze strany a Duval měl před sebou volnou bránu, Toto jsou tři gólovky na prázdnou kasu, které měly skončit gólem. Cením si toho, že jsme to utkání zvládli a že kluci hráli až do koncovky. V závěru jsme hráli na velké riziko, na tři obránce, dohrávali jsme to za stavu 2:2 opravdu na riziko. Závěr utkání šťastný, ale spokojenost s utkáním, hlavně s první polovinou není.


Branky: 17. Bojda, 80. Jurča, 87. M. Malý – 4. J. Malý, 22. Navrátil

Rozhodčí: Zaoral – Křepský, Ogrodník

DFA: Juřička

ŽK: Bojda, Jurča – Vavruša, Hlavsa, Vokoun

ČK: 0

Diváci: 180

FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Malý, Zábojník, Škubník (43. Byrtus), Pěnička, Jasenský, Chwaszcz, Bojda, Vašulka (73. Fiala), Nzembi (68. Kiška), Jurča
Náhradníci: Fiala, Behan, Bahounek, Kiška, Byrtus, Jelínek

FK Mohelnice: Vavruša – Hlavsa, Kuba, Malý, Sedlo, Navrátil (88. Smrček), Fišara, Svoboda, Vokoun, Yimuran (46. Kutal), Knýř
Náhradníci: Doležal – Zhang, Čank, Smrček, Cheng, Kutal