Ivan Bořuta: „Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a využívat brejky, to se nám povedlo!“

Ivan Bořuta: „Chtěli jsme hrát vzadu na nulu a využívat brejky, to se nám povedlo!“

„Po sérii nepříznivých výsledků a vysokých proher, podpořených vysokou velkou marodkou jsme k domácímu duelu se Štítnou nastoupili v defenzivním rozestavení.  Stanovili jsme si cíl vzadu na nulu a využívat brejky. Kluci si vzali k srdci výtky z minulých utkání, kdy nám hodně hořela obrana. Nyní jsme přistoupili k zápasu velice zodpovědně.

Od prvních minut jsme měli otěže utkání v rukou a vytvářeli si šance. Dva defenzivní štíty plnily roli na výbornou, ve spolupráci s obranou a vycházely i brejkové situace, kdy právě po jedné z nich unikl svému obránci Jakub Šustek a vstřelil důležitý vedoucí gól.

I nadále jsem drželi více balón a dostávali se do šancí, které ovšem zůstaly nevyužity. Obrana pracovala výborně a co prošlo, spolehlivě kryl gólman, ještě žákovského věku Martin Licov, který vychytal svou první nulu v dorostu.

Druhá půle pokračovala v naší režii. Čím dál tím více se otevírala okénka v obraně hostí a tím vznikaly velké šance k navýšení vedení. Zejména David Mančík, který předvedl vynikající výkon osamocen sám na hrotu, spálil minimálně tři gólové šance, což je škoda, ale to je jen malá kaňka na jinak výborném výkonu, v tak těžké pozici.

Po několika velkých šancích jsme zvýšili na dva nula prakticky zdarma, když nákop Skoumala, pro který dobíhal Khalil propadl gólmanovi hostí mezi nohama a druhý jmenovaný do prázdné brány skóroval. Obraz hry se do konce zápasu nezměnil, tři body jsme získali, troufám si říct zcela zaslouženě po poctivém odpracovaném výkonu,“ zhodnotil výkony svých svěřenců trenér Bořuta.