Na úvod prohra v Líšni

Na úvod prohra v Líšni

Na úvod s prázdnou. Premiérový zápas mistrovské sezóny MSFL 2018/2019 poslal naše mužstvo do Líšně. Od dob, co hrajeme MSFL, jsme zatím na půdě tohoto brněnského celku nevyhráli. Bohužel to platilo i tentokrát, neboť Viktoriáni prohráli 0:2.

Start soutěže doprovázely vysoké teploty, až 40 stupňů na sluníčku, ale i v takovém počasí to otrokovičtí kluci odmakali a favorizovanému soupeři výhru snadno nedarovali. Po prvním poločase se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu 0:0 a rozhodlo se teprve v druhé polovině zápasu.

Úvodní část prvního poločasu přinesla spíše oťukávání. Druhá polovina už nabídla více pohledných šancí. Domácí důkladně prověřili gólmana Semanka ve dvou případech, otrokovický brankář ovšem soupeře z Líšně parádně vychytal. Hosté měli tutovou šanci v závěru poločasu, ani oni ji však neproměnili.

V druhém poločase už branky padaly, bohužel jen do naší brány. Ta první hned po změně stran. Líšeň poté převzala z větší části iniciativu, nicméně Viktoriáni bojovali až do samotného závěru. V něm se do slibné šance probil hostující Jan Hladík, jenomže v dobré pozici ji neproměnil. Naopak následné přečíslení na opačné straně skončilo druhou brankou domácí Líšně.

„Musím kluky pochválit, že to v takovém horku zvládli, protože od začátku, co jsme do Líšně dorazili, teploměr na hřišti ukazoval 40 stupňů. V zápase nám chyběla přesnost a přísnost v náběhu. Musíme zapracovat na koncovce a přihrávce po lajně. Hrálo se nahoru dolů a kluci makali, ale musíme si dovolit hrát více fotbal. Fotbal je totiž o brankách a ty nám v tomto zápase chyběly,“ zhodnotil premiérový duel v tomto ročníku otrokovický kouč Michal Hubník.

VÝSLEDEK – 1. KOLO MSFL: SK LÍŠEŇ – FC VIKTORIA OTROKOVICE 2:0 (0:0). Branky: 48. a 90+1. Přichystal. Rozhodčí: Jahoda – Denev, Fabeš. Karty: 62. Hanuš, 82. Demeter, 88. Krška – 80. Hladík J. Diváci: 358.

SK Líšeň: Vítek – Bednář, Minařík (45. Zapletal), Krška (C), Hlavica, Machálek (68. Černín), Smrčka (45. Fila), Přichystal, Hanuš, Fall, Demeter. Náhradníci: Leznar – Čampa, Černín, Fila, Zapletal.

FC Viktoria Otrokovice: Semanko – Malý, Zábojník, Jasenský (C), Šohaj (63. Hladík M.), Hladík J., Kiška (54. Slaný), Vašulka, Markovič, Kaizar, Mlýnek. Náhradníci: Jelínek – Červenka, Behan, Slaný, Hladík M.