Skwarczek: Každým zápasem se zlepšujeme, snad to tak půjde i v Hlučíně!

Skwarczek: Každým zápasem se zlepšujeme, snad to tak půjde i v Hlučíně!

V sobotu odehrajeme další kolo od 16:00 v Hlučíně. O víkendu se Hlučín musel podělit o body v derby s Petřkovicemi (2:2). Jak vidí nadcházející duel Michal Skwarczek, který pod Silem několik let působil?

 

Hlučín v derby neuspěl, a proto budou chtít ještě víc vyhrát doma. V čem jsou silní, na co si musíme dát pozor?

„Každý tým chce vyhrávat a myslím si, že doma ještě o něco víc. Hlučínu se to v Petřkovicích nepovedlo, tak to teď doma budou chtít napravit. FC má hodně zkušených hráčů a snaží se hrát rychle nahoru, co je vždy nebezpečné, takže si určitě musíme dát pozor na jejich přechod hry do útoku! 

Po vyhraném zápase v Uničově, nechal trenér stejnou sestavu i proti Vyškovu. V čem jsme silní my?

Po vyhraném zápase v Uničově, kdy trenér Hubník sestavu neměnil, si myslím, že jsme předvedli, i když máme nový tým, se každým zápasem zlepšujeme. Snad to tak půjde dál i v Hlučíně. 

Ty jsi v Hlučíně začínal, klub od té doby prošel řadou změn. Na koho si vzpomeneš, s kým jsi v té době působil v mládežnických týmech?

Já jsem byl v Hlučíně od svých 11 let do 18, poté jsem přestoupil do Jablonce. S některými kluky, co v Hlučíně působí, jsem hrával v dorostu, například Kuba Mac, Hudeczek. Mezi mužskýma si vzpomínám určitě na Hanuse, Bogdana, Bartla, Bartošáka…,“ prozradil o nadcházejícím soupeři Michal Skwarczek.