Kiška: Dokážeme-li eliminovat obrovskou ofenzivní sílu soupeře, budeme mít z půlky vyhráno

Kiška: Dokážeme-li eliminovat obrovskou ofenzivní sílu soupeře, budeme mít z půlky vyhráno

V pátek 28. 9. od 10:15 hostíme Velké Meziříčí, které je po 8. kole na 5. místě. Viktorka je s deseti body na 8. příčce. Před utkáním proti Velmezu, přinášíme rozhovor s Jirkou Kiškou, který obléká dres Viktorky už druhou sezónu.

Máme co napravovat po utkání v Kroměříži i doma proti Benešovu. Řekli jste si po těchto zápasech co je potřeba změnit?

Po obou zápasech jsme si sedli v kabině spolu s trenéry a řekli jsme si poměrně dopodrobna, co jsme dělali špatně. Proti Benešovu to byli hlavně individuální chyby a selhání jak v obranné fázi, tak i v zakončení. Zápas v Kroměříži byl trochu jiný. První poločas jsme sice neměli hru pod kontrolou, ale vyhnuli jsme se chybám a hráli jsme kompaktněji než v předchozím utkání. Druhý poločas jsme sice inkasovali, ale hráli jsme minimálně vyrovnanou partii a řekl bych, že alespoň remizovat jsme si zasloužili.

Tři poslední vzájemná utkání jsme vyhráli. Pamatuješ si ten poslední z jarní částí sezóny 2017/2018?

Já si pamatuji jen ten poslední zápas, který jsme vyhráli 2:4, což nejspíš čekal jen málokdo. Kromě nádherných gólů, které v tom utkání padly, jsem si všiml obrovské ofenzivní síly soupeře. Simr, Dolejš a Demeter spolu už hrají několikátou sezónu, jsou na sebe zvyklí a dobře se doplňuji. Dokážeme-li ale tuhle silnou stránku soupeře eliminovat, budeme mít z půlky vyhráno, protože právě defenzivu nemají tolik kvalitní, čímž nechci shazovat jejich kvalitu.

Určitě hodně viditelným a nebezpečným hráčem je útočník Simer. Sleduješ jak na tom soupeř v posledních zápasech je?
Ano samozřejmě sleduji jak celkovou tabulku, tak i tabulku střelců, na které se většinou pohybuje nahoře právě Simr. Je to klasicky hrotový útočník do vápna. Moc toho nenaběhá, ale i tak je velmi platný. Na druhou stranu na něj bude hrát nejspíš Michal Malý, který má spoustu zkušenosti a ví, jak si s takovými hráči poradit.